Vad kan du göra för att gynna din hårväxt?

Hur mycket hår vi tappar är individuellt, men det är normalt att tappa mellan 50 och 150 hårstrån per dag. Olika sjukdomar och stress är faktorer som kan leda till ett mer extremt håravfall.

Håravfall kan antingen göra att hela vårt hår blir tunnare eller så tappar vi fläckvis. Beroende på anledningen bakom håravfallet, så kan det ibland bli en längre resa att få bukt med problemet. Oftast blir det mer psykiskt påfrestande, vilket leder till stress som kan hjälpa till att bromsa ny hårväxt. Dock är det just ny hårväxt som man behöver fokusera på.

Vanligen kan det hjälpa att äta mer näringsrik mat och förse kroppen med regelbunden motion. Det underlättar alltid att leva med grundtänket att hela kroppen ska må bra. All skönhet kommer inifrån, även för vårt hår. På Hairlust finns naturliga kosttillskott som hjälper mot håravfall kvinna som man, i både tablettform och som så kallade tuggisar.

Behandlingar som kan gynna ny hårväxt

Massage ger en avkopplande effekt på de flesta av oss och det har visat sig att 4-5 minuter dagligen leder till ett tjockare och mer hälsosamt hår. Variera gärna massagen med enbart dina fingrar och med en skalpmasserande borste.

Naturliga kosttillskott och andra produkter från Hairlust kan hjälpa dig att bygga upp god kvalité till ditt hår. Deras fokus är bland annat att man ska kunna ta hand om sitt hår på ett naturligt sätt, utan onödiga kemiska tillsatser eller onödig påverkan på miljön.

Investera i bra borstar istället för att vara rädd för att borsta ditt hår. Till exempel en detangled wet brush, som borstar ditt hår på ett skonsamt sätt och med hjälp av borstens piggar kan du samtidigt förse din hårbotten med massage. De mjuka piggarna på borsten gör den väldigt passande för att reda ut blött hår.

Ett hemmaspa med Hairlust

Varför inte skapa ett hemmaspa med fokus på ditt hår, med Hair Rehab Box från Hairlust. Boxen innehåller Hair Growth schampo, balsam och hårmask samt skyddande hårolja och hårborsten som skonsamt reder ut ditt hår, blött som torrt.

Inled din spatid med en avkopplande dusch. Tvätta igenom håret med schampot och massera sedan in balsamet i hårtopparna. Låt balsamet verka i håret 2-3 minuter. Avsluta med att skölja igenom håret med kallt vatten, efter att du har sköljt ur all balsam ur håret. Låt sedan håret lufttorka medan du gör något avkopplande, till exempel massage av hårbotten.

Vänta gärna med att borsta igenom ditt hår tills det bara är lite fuktigt. Använd sedan den skonsamma borsten med piggarna, som samtidigt kan ge extra massage för din hårbotten.