Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tema

NÖRDZONEN: Åldrande

För första gången i världshistorien har antalet människor över 65 år passerat antalet barn under fem år. Under det senaste decenniet har bättre behandlingar av allt från cancer till åderförfettning lagt flera år till vår genomsnittliga livslängd. Men har vi nått gränsen för hur lång tid en människokropp håller? Varför får några av oss grått hår före andra? Och finns det något du själv kan göra för att förlänga ditt liv? Följ forskarnas jakt efter ungdomens källa längst in i dina celler och få svar på dina frågor om åldrande i vårt stora tema nedanför.

Åldrande

Forskarna är evigt liv på spåret

Föreställningen om ungdomens källa och evigt liv är lika gammal som människan själv. Trots det är det först under de senaste 50 åren som vetenskapen har närmat sig förklaringen till varför vi åldras och vad vi kan göra åt det. Någon mirakelkur har de inte hittat, men de har med tiden blivit ganska säkra på var de ska söka efter den.

28 minuter
Forskarna är evigt liv på spåret
Nyhetsbrev

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Vi ger dig något att fundera över varje dag – direkt i din inkorg.

Einstein

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj