Vad innebär sms-lån utan kreditupplysning?

UC är ett svenskgrundat företag som tillhandahåller kreditupplysningar, UC AB tidigare känt som Upplysningscentralen har varit verksamt i Sverige sedan 1977.

Vad är UC?

UC är ett svenskgrundat företag som tillhandahåller kreditupplysningar, UC AB tidigare känt som Upplysningscentralen har varit verksamt i Sverige sedan 1977.
Den tjänst som UC erbjuder företag är upplysningar om kunder, där inkluderas privatpersoner som exempelvis handlar på faktura hos en onlineshop, ska hyra eller köpa lägenhet, eller ta ett lån.

Informationen i en kreditupplysning om dig som privatperson kan variera lite beroende på vilken typ av upplysning som begärts ut. Den kompletta varianten innehåller saker som; inkomstuppgifter två år bakåt, betalningsanmärkningar och skuldsaldo. Andra varianter av upplysningar som förekommer är adress och ID-kontroller.

Varför kräver de flesta långivare en kreditupplysning?

Anledningen är ganska självklar, en bank eller företag där du är kund behöver veta om du kan betala det du är skyldig i tid. För långivare är kan det sägas vara ännu viktigare då du sätter dig i skuld hos dem. Naturligtvis kan en UC ställa till problem också, även om det överlag är en form av trygghet för både dig och exempelvis din bank att veta att du är kreditvärdig.

När du inte är kreditvärdig, vad händer då?

Det uppstår förstås situationer som gör att din UC inte ser så bra ut, det kan vara allt från många betalningsanmärkningar till en låg inkomst som gör ditt betyg lågt.

För den som verkligen är i behov av ett lån kan ett avslag kännas hårt, rentav orättvist men det finns långivare som är villiga att bortse från en UC med dåligt betyg. De flesta av dessa är sms-lån vilket kan vara en snårskog när det kommer till att avgöra vilket av dem som är bäst. Genom att använda jämförelsetjänster på nätet kan du lättare avgöra vilket snabblån utan uc som är det tryggaste alternativet.

Viktigt att känna till om sms-lån

Alla typer av lån kommer med amorteringsplaner och räntor, så även sms-lånen. Det som är den stora skillnaden här är att räntorna kan vara skyhöga. Därför är det extra viktigt att du som överväger ett snabblån via sms verkligen är säker på att din ekonomiska situation kommer förbättras inom en snar framtid. På det viset kan du betala av lånet direkt och undvika att potentiellt betala långt mer än du faktiskt lånade.

Räkna inte med att kunna låna några stora summor, vanligtvis brukar snabblån via sms röra sig omkring 3 000 - 25 000 kronor, variationer kan förekomma. Kontrollera också villkoren noggrant så att du säkert vet om en UC är ett krav eller inte.

Ekonomisk hjälp

Ett sms-lån kan absolut vara lockande som en extra boost en knaper månad eller inför en resa. Problemet med dessa lån är dock att de lätt kan kosta mer än de smakar. Använd verktyg för att planera din ekonomi istället innan du tar ett lån, budgetkalkylen från Konsumentverket kan vara till stor hjälp.