Läs också

unicorn quiz

Quiz: Fabeldjur

UFO drawing

Quiz: 6 myter om UFOn

Har Jimmy Carter sett ett UFO? Är UFOn alltid rymdskepp från främmande planeter? Testa vad du vet om myter och UFOn – och se hur bra du klarar dig. Kom ihåg att utmana en kompis – törs du?

23 maj 2012 av Lars Thomas
Tusentals människor påstår att de har sett ett UFO – människor från alla samhällsskikt från gatsopare till vetenskapsmän. Det påstås till och med att den amerikanske presidenten Jimmy Carter har sett ett UFO. Är det sant?
En myt gäller "Men in Black". De besöker människor som har sett UFOn och hotar dem till tystnad. Historierna är inspirerade av filmerna med samma namn. Finns det de som säger att de haft sådana besök?
UFOn har studerats såväl av militären och forskare som av amatörer sedan 1947. Är UFOn alltid rymdskepp från främmande planeter?
Ett argument för att avvisa tanken på UFOns existens är att piloter, som ju tillbringar mycket tid i luften och känner väl till ljusförhållanden och atmosfäriska fenomen, aldrig ser dem. Men är det korrekt att inga piloter har sett UFOn?
På basen Area 51 i Nevada i USA påstås det finnas flera störtade rymdskepp från främmande planeter. Är det sant att den amerikanska regeringen inte förrän år 2003 officiellt ville erkänna existensen av den så kallade Area 51-basen?
Det påstås att ett främmande rymdskepp störtade utanför den lilla staden Roswell i New Mexico år 1947. Är man i dag är ense om att det var en hemlig Mogul-ballong, som skulle registrera ljudet från sovjetiska kärnvapenprov?

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: