Du är en adrenalinmissbrukare

Du är energisk och har generellt svårt för att slappna av. Det är inte något fel i att ha fart i livet, men din kropp mår bra av att ta det lugnt ibland.

Adrenalin sprøjte

Lyssna på kroppens signaler

Det är inget fel i att ha full fart och många järn i elden, men det går bara inte att ha det så hela tiden.

När du har mycket att göra och är uppe i varv pumpar stresshormoner runt i kroppen och det är skadligt på lång sikt. Du riskerar ett permanent tillstånd av stress som det inte går att bli av med, även om du försöker att slappna av.

Därför är det viktigt att du lyssnar på kroppens signaler och gå och lägger dig när du är trött, istället för att ta ännu en kopp kaffe.

Välj dina strider

Ibland är det viktigt att kämpa för sin sak och försöka övertala andra att se saker som du gör.

Men ibland kan du bespara dig själv - för att inte tala om andra - en massa problem genom att släppa ett bråk och acceptera att man är oeniga.

Varje gång du hetsar upp dig hamnar kroppen i ett beredskapstillstånd som kan det ta lång tid att komma ur helt. Om du väljer dina strider klokt kan du spara på krutet tills du verkligen behöver det och då kommer du förmodligen också att ha ett större överskott eftersom din kropp har fått en chans att vila upp sig lite.

Om du har svårt att få ned temperamentet kanske det är dags att söka upp kretsar där man tar det lugnt - till exempel en schackklubb eller en flugfiskeförening. För om ditt umgänge har lika mycket fart som du är det inte lätt att slappna av.

Skapa nya vanor och undvika stress

Genom att ändra dina vanor kan du hjälpa dig själv att undvika stress.

Försök till exempel att påbörja dina arbetsuppgifter i god tid och sätt eventuellt en fiktiv deadline för dig själv några dagar tidigare innan uppgiften ska vara färdig.

På så sätt har du fortfarande en deadline att förhålla dig till, men om du inte hinner behöver du inte ligga sömnlös - du har ju några dagar till att spela med.

Njut av lugnet

Du kan också prova att meditera. Men om det är för mycket för dig så prova att i alla fall att stänga av tv:n ibland och njut av stillheten medan du tittar ut genom fönstret.