Getty Images

3 oväntade konsekvenser av den global uppvärmningen

Temperaturen fortsätter att öka på jordklotet och värmen kan göra det omöjligt för dig att flyga på semester, tanka din bil – och vistas i Gulfstaterna utan att dö.

1. Fuktig värme hotar människan

© Getty Images

I länderna runt Persiska viken har stigande temperatur i kombination med hög luftfuktighet börjat hota människor i storstäder som Doha, Dubai och Abu Dhabi.

När svett avdunstar från huden tar den med sig värme, men en hög luftfuktighet gör den processen omölig. Om huden inte kan hållas under 35 grader kommer kroppens kärntemperatur att öka.

2015 presenterade forskare från MIT och Loyola University i USA en studie som visade att temperaturerna i området under det här århundradet kan nå dödliga nivåer.

2. Bensin avdunstar på väg in i tanken

© Alamy/All Over

I januari 2013 var det så varmt i den sydaustraliensiska staden Oodnadatta att bensinstationerna där fick sluta sälja bensin eftersom den avdunstade innan den nådde ned i tanken på bilarna.

Bilisterna fick vänta till natten eller tidigt på morgonen för att kunna fylla bensin i sina bilar.

Varm luft tvingar passagerarna av planet

© Shutterstock

Värme på landningsbanan kan tvinga flygplanen att stanna på marken eller att vända om för att hitta en annan flygplats att landa på.

Varm luft är tunnare än kall och ger mindre lyftkraft. När temperaturen passerar 40 grader kan piloterna tvingas göra flygplanet lättare - antingen genom att lämna gods eller passagerare.

I juni 2013 ombads 15 passagerare på London City Airport att lämna flygplanet på grund av för hög värme.