Forskarna utforskade data från en stor och välkänd biomedicinsk databas kallad UK Biobank, som innehåller hälsoinformation om fler än 500 000 personer i 40 till 70 års ålder från hela England.
De deltagare som sedan tidigare hade problem med hjärtat uteslöts.
Liten förändring – stor skillnad
Varje deltagare utfrågades om hur ofta de saltade sina måltider: Aldrig/sällan, ibland, ofta eller alltid.
Sedan följde forskarna deltagarna under elva år och en av upptäckterna var att de deltagare som aldrig saltade sin mat såg ut att löpa 18 procent lägre risk att drabbas av rytmstörningar i hjärtat, så kallat förmaksflimmer.
För dem som ibland saltade sin mat minskade sannolikheten att drabbas av sjukdomen med 15 procent.
Enligt forskarna visar resultaten att de personer som alltid använder salt i maten potentiellt kan reducera risken för hjärtproblem tolv procent enbart genom att förändra sin saltkonsumtion, så att de som "ofta" använder smaksättaren i maten.
Därför uppmanar forskarna att vi maximalt intar fem gram salt om dagen, som de officiella riktlinjerna också rekommenderar.
Det motsvarar cirka en tesked salt och inkluderar även det salt vi får från processade produkter, som exempelvis köttpålägg, bröd och färdigrätter.
Studien har hittills bara presenterats under en internationell hjärtkonferens och har därmed ännu inte kollegiegranskats, vilket är en del av kvalitetssäkringen av vetenskapliga studier.