Hudvårdstips som faktiskt fungerar

Idag finns det ett överväldigande antal guider och artiklar om vilka hudvårdsprodukter vi ska använda och vad vi ska stoppa i oss för att bevara ansiktets naturliga glöd. Men som med allt annat är det mesta bara marknadsföringsknep för att få oss att köpa mer. Det betyder dock inte att du ska strunta i att ta hand om din hud helt och hållet. Men det finns helt enkelt vissa saker som du kan ignorera och andra som du kan betona i din dagliga hudvårdsrutin.

© Depositphotos.com

Hur vi tar hand om vår hud är en vetenskap i sig. Även om generna har mycket att göra med vårt utseende finns det en mängd vetenskaplig forskning som stöder påståendet att det vi applicerar på huden varje dag och det vi stoppar i vår kropp påverkar såväl vårt inre som yttre.

Företag marknadsför sina produkter som aldrig förr och det är svårt att avgöra vad som faktiskt funkar och vad som inte gör det. I den här artikeln avslöjar vi därför några hudvårdstips som du faktiskt kan känna dig säker på att göra till en del av din dagliga rutin. På Matas.se, en nätbutik med över 75 års erfarenhet av skönhet och hälsa, kan du läsa fler hudvårdstips och köpa hudvårdsprodukter som faktiskt fungerar.

Rengör och återfukta med produkter som passar din hudtyp

Det viktigaste hudvårdstipset för att behålla en fräsch och strålande hud är att rengöra och återfukta huden på rätt sätt. Två gånger om dagen bör du rengöra ansiktet med en ansiktsrengöring som avlägsnar orenheter och eventuell smink från huden. Om du har en väldigt fet hud kan du applicera en ansiktstvätt på en bomullspad och avlägsna den sista smutsen.

När ansiktet är rengjort är det dags att återfukta det. Och det är här en bra återfuktningskräm kommer in i bilden. Men allt som är bra för huden kan inte tillhandahållas av en kräm – så lita inte på allt du läser. Välj en kräm som passar just din hudtyp. På Matas.se hittar du dag- och nattkrämer för alla hudtyper till lämpliga priser.

Tillsätt antioxidanter, aminosyror och vitaminer i kosten

Förutom rätt hudvårdsprodukter har huden också nytta av rätt vitaminer och mineraler. De viktigaste namnen att hålla utkik efter är antioxidanter, aminosyror och vitaminer, som du kan få naturligt genom att äta en hälsosam kost, eller med hjälp av ett kosttillskott. Det rekommenderas att få i sig näringsämnena genom maten, men om tiden inte räcker till kan du alltid klicka hem naturliga kosttillskott från Matas.se.

Stressa mindre och sov gott

Det som ofta glöms bort i en hudvårdsrutin är hur du behandlar din kropp och knopp. För att få den där naturliga glöd du drömmer om måste du nämligen vara snäll mot dig själv.

Till att börja med påverkas kroppen otroligt mycket av stress. Detta beror på att stresshormonet kortisol utlöser inflammatoriska processer i huden, vilket innebär att huden producerar mer olja och att akneutbrott kan uppstå. Men det kan också förvärra tillstånd som psoriasis och atopisk dermatit.

För det andra hämmas kollagenproduktionen av för lite sömn, vilket kan bidra till torr hud, mörka ringar under ögonen och inte minst att huden åldras snabbare.