6 ämnen som du kan täcka virtuellt med Google

Möt en dinosaurie i virtual reality, besök världens mest aktiva vulkaner och ta en tur till den röda planeten med hjälp av Nasas Curiosity Rover. Googles virtuella kunskapsuniversum dyker ned i allt från biologi till historia och ger inspiration till alla som har undervisning på distans just nu.

Natur/teknik

Lär dig mer om jordens mångfald

Här lär du dig om jordens biodiversitet - om varför den är viktig och hur den just nu är i fara på grund av de klimatförändringar som människan orsakat.

Här får du även träffa några av världens märkligaste djur, bland annat dolksvansen vars blå blod kan påvisa även små mängder bakterier, eller den sällsynta myrkotten som kan rulla ihop sig till ett bepansrat klot.

Möt den första kvinnliga programmeraren

Följ med tillbaka till 1800-talet och få hela historien om den kvinnliga matematikern Ada Lovelace som sådde fröet till den moderna datorn.

Biologi

Besök drygt 20 miljoner djur – i alkohol

På The Natural History museum i London finns 22 miljoner djur bevarade i stora glas med alkohol - och nu kan du och ditt barn (eller du själv) följa med på en virtuell rundvandring i den underjordiska skattkammaren.

Här kan du bland annat få se ett exemplar av en gigantisk bläckfisk som ligger i en flera meter lång tank.

VR-upplevelse: Kom nära förhistoriska havsdjur

Rhomaleosaurus var en gigantisk plesiosaurie som levde i havet i för 180 miljoner år sedan. Möt den förhistoriska jätten i en särskild VR-upplevelse där ni kan höra hur den låter och se den simma förbi på nära håll.

Om ni gillade den upplevelsen kan ni även få träffa den enorma dinosaurien Giraffatitan som är ett av de största landdjuren som någonsin funnits.

Se skelett och fossil från en svunnen tid

Google erbjuder också ett helt tema om dinosaurier där ni kan besöka världens naturhistoriska museer och se skelett och fossil från de djur som härskade på jorden för miljontals år sedan.

Fysik

Stora smällen: Upplev universums början

Vad hände innan stora smällen, hur bildades de första stjärnorna och hur fick vårt solsystem sin form? Här är historien om vårt universum i augmentet reality rakt i din telefon.

Så upptäckte vi röntgen

Få den otroliga historian om hur den tyske fysikern Wilhelm Conrad Röntgen en kväll av en slump upptäckte en ny sorts strålar som skulle revolutionera läkarvetenskapen.

Historia

Chauvetgrottan öppnas i virtual reality

Vanligtvis är den stängd för omvärlden Men via virtual reality kan du få följa med ned i Chauvetgrottan som rymmer 36 000 år gamla grottmålningar - de äldsta som någonsin har hittats.

Utforska grottans hemligheter på egen hand och kom nära både djur och förfäder.

Berättelser från frontlinjen under andra världskriget

Gå runt på slagfältet under andra världskriget och känn hur historien kommer nära. Med drygt 60 olika historier finns här många timmars fördjupning om de land och människor som berördes av det ödeläggande kriget.

Naturkunskap

Se de mest aktiva vulkanerna i världen

Följ med Google Earth på en resa till tio av världens mest aktiva vulkaner och kom närmare en av jordens största naturkrafter.

Följ Curiosity Rover i den röda planets landskap

Ingen människa har satt sin fot på Mars, men nu kan du besöka den röda planeten i virtual reality. Med Nasas Curiosity Rover som din farkost och guide kan du utforska och uppleva den öde planetens landskap.

Musik

Gör din egen sång

Lär dig musik i vardagsrummet och komponera dina egna toner i Google musiklaboratorium. Lek med olika instrument, lägg till stämmor och spara sången på datorn så att du kan lyssna på den igen.