Japanska forskare har tagit ut cellkärnor ur benmärgen från en 28 000 år gammal mammut och satt in dem i äggceller från möss.
Därefter kunde de se att cellkärnorna visade tecken på att vilja dela sig, men att de var för medtagna för en egentlig delning.
Resultatet är ett stort steg på vägen mot att återuppliva jättarna.
Läs också:

Och apropå mammuttar...

Fotspår visar medkänsla hos urtidsjättar
117 fotspår i den amerikanska delstaten Oregon visar hur mammutar vandrat över en uttorkad sjöbotten för 43000 år sedan.
Spåren åskådliggör att en vuxen mammut har haltat och att yngre djur flera gånger har slagit följe med det skadade djuret – ett beteende som också kan ses hos nu levande elefanter.

Mammuten fick ge vika för människan
Det är fortfarande oklart om det var klimatskifte eller människans jakt som fick mammutarna att dö ut.
Nu har paleontologer kartlagt utbredningen av de stora däggdjuren och jämfört den med människans erövring av världen. Kartläggningen visar att jakten var avgörande för mammutarnas öde.

Mammutens gener ska rädda elefanten
Amerikanska forskare vill skapa en hybrid med en blandning av elefantgener och utvalda mammutgener för att ge elefanten större möjlighet att överleva i naturen där den i dag är hotad.
Man vill bland annat förse den nya hybriden med mammutens förmåga att överleva i ett kallare klimat än vad elefanter kan.