Stjärnmullvaden känner sig fram till maskar i totalt mörker, hammarhajen registrerar en muskelrörelse på havsbotten och narvalen kan känna av förändringar i vädret.
Djurens sinnen slår människornas med hästlängder. Speciellt djur som lever i havet är ofta utrustade med supersinnen.
Hajarnas supersinnen upptäcker hjärtslag
Hammarhajar har en inbyggd elektrisk "köttskanner". Undersidan av det speciella huvudet översållat med elektroreceptorer som känner av den minsta lilla elektricitet som en muskelsammandragning eller ett hjärtslag från ett bytesdjur skickar ut.
Videoklippet är på engelska och är inte textat
Delfinernas supersinnen avger eko
Ekolokalisering är bland de mest användbara supersinnena. Med hjälp av luftsäckar runt blåshålet skapar delfinerna klickljud som förstärks och skickas ut genom en fettbula i pannan som kallas melon.
När ljudvågorna exempelvis träffar simblåsan på en fisk kastas ekot tillbaka till delfinen som låser fast sig vid sitt byte.
Videoklippet är på engelska och är inte textat
Narvalarnas supersinnen förutspår väder
De ser farliga ut, men är betydligt mer än ett vapen under parningssäsongen. Narvalarnas supersinnen sitter i de speciella tänderna som är fyllda med känsliga nerver. Tänderna kan känna av förändringar i lufttryck och temperatur och således upptäcka om en väderförändring är på gång.
Narvalen använder främst sin tand till att registrera vattnets saltinnehåll. Om salthalten sjunker fryser valarnas andningshål snabbare till is och valarna letar upp ett nytt ställe där de inte riskerar att "frysa inne".
Videoklippet är på engelska och är inte textat
Vampyrfladdermusen har värmesyn
Narvalen använder sin gigantiska tand för att mäta tryck- och temperaturskillnader och vampyrfladdermusen har värmesyn.