Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Penisfäktning

En garde! Plattmaskar avgör könsrollerna genom en snabb duell med sylvassa penisar (den vita utväxten på bilden). Förloraren är den som först blir träffad och priset är att bli befruktad och tvingas ta på sig den utmattande äggproduktionen. Plattmasken är dock en snäll partner jämfört med de fem våldsamma sexpartnerna här nedan.

© Secret Sea Visions/Getty Images
Djur - Parning

Djurrikets fem mest våldsamma partner

Mysiga förspel och kelande är slöseri bland djurvärldens hårdaste sexgalningar. Här behövs smärta – och i vissa fall död – för att de ska föra sina gener vidare.

1. Pungdyr parar ihjäl sig

Våldsamt sex - djursex pungdjur
© Natural Vision

Pungdjuret Antechinus ser söt och oskyldig ut, men under den pälsklädda ytan lurar en sexgalning. Under parningssäsongen är hanarna fulla av testosteron och parar sig så hänsynslöst med honorna att de lämnas med söndrig päls och öppna köttsår.

Men galenskapen tär trots allt mest på hanen. Efter ett par veckor i parningsruset har extrema de stress- och testosteronnivåerna förstört njurar och immunförsvar och hanen faller ner och dör.

2. Penis går av

Våldsamt sex - drönare och drottning
© Alamy/Image Select

I bikupan är drönarens enda uppgift att para sig med drottningen. Men befruktningen av Hennes Majestät är en smärtsam upplevelse.

Just när hanen når sitt klimax faller han bakåt. Hans könsorgan sitter dock fortfarande kvar i drottningen och slits loss från drönaren som dör av den smärtsamma lemlästningen.

Aj för i h.....

Biets penis är utrustad med kraftiga hullingar och går av som en smärtsam avslutning på samlaget.

© Powered And Syred/SPL

3. Dominatrix med tentakler

Våldsamt sex - dominatrix
© Shutterstock

Hos bläckfisken Tremoctopus violaceus väger en hona upp emot 40 000 gånger så mycket som den lille hanen. Under parningen klämmer hon fast honom med hjälp av sina fångstarmar och kväver honom sakta till döds.

4. Sexpil försvagar partner

Felskjut

Snäckan till vänster har skjutit sin sexpil mot sin partner, men skottet studsar. I stället ligger den vita ammunitionen vid sidan av snäckan till höger.

© Steve Downer/Ardea.com

Parningssugna snäckor riskerar av att genomborras av en spetsig pil under förspelet. Pilen reducerar både snäckan livstid och äggproduktion men banar även väg för sperman.

Vanligtvis är snäckor ganska promiskuösa, men har de väl träffats av amors pil, försvinner lusten att hitta nya sexpartner.

5. Honan genomborras av sylvass penis

Genomborrad

Vägglushanen hugger sin sexpartner någonstans i skölden. Tekniken kallas "traumatisk insemination". När hanen har sprutat in sin sperma i honans kropp hittar sädescellerna på egen hand vägen till äggen.

© Rickard Ignell, Swedish University of Agricultural Sciences

Vägglöss spiller ingen tid på flirt, förspel eller att hitta honans könsöppning. I stället borrar han in sin knivskarpa penis någonstans i honans sköld och skjuter in sperman i henne.

Läs också:

Ormar

Ett liv på magen var ormens framgångsrecept

10 minuter
Parning

Hur parar sniglar sig?

1 minut
duck corkscrew
Parning

Könskamp har gett änderna enorma organ

2 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj