När reaktor 4 i Tjernobylkraftverket exploderade en aprilnatt 1986 släppte den ut upp emot 400 gånger så mycket radioaktivt material som atombomben över Hiroshima.
Och trots att det har gått 36 år sedan den ödesdigra natten, pyr de radioaktiva partiklarna fortfarande i grönområdena runt omkring den nedsmälta reaktorn, som under tiden har förvandlats till ett av Europas största naturreservat för stora vargflockar, björnar och sällsynta fåglelarter.
I synnerhet ett av djuren har anpassat sig till de nya förhållandena på ett alldeles speciellt sätt. Detta visar en ny studie, publicerad av spanska forskare som har finkammat områdets vilda djur under flera år.
Jordens mest radioaktiva zon
Undersökningen började redan 2016, när forskarna plötsligt upptäckte flera små så kallade lövgrodor av arten Hyla orientalis i de förorenade områdena med en ovanlig svart färg.
Grodarten har normalt en stark ljusgrön ryggfärg, även om enskilda grodor med mörkare färg också har registrerats tidigare.
Därför gjorde forskarna en analys av hudfärgen på mer än 200 olika grodor fångade i tolv olika häckningsdammar under en period på tre år.