Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Historia

Dödsdimma lamslog London

För Londons invånare var “artsoppan”, det vill säga smoggen, en del av storstadslivet under sekel. Det kom därför inte som någon överraskning när en gulsvart rök la sig över miljonstaden en decembervecka år 1952. Det var först när det blev svårt att skaffa fram tillräckligt med kistor som allvaret i situationen gick upp för stadens invånare.

10 minuter

BLACK FRIDAY: Låt dig uppslukas av mörkrets krafter

Ta en titt på universums mörka och allätande furstar. Följ med på en rundtur i din hjärnas alla skrymslen och vrår för att förstå hur butikerna manipulerar dig att köpa prylar du inte behöver. Och res mer än 600 år tillbaka i tiden till den svarta dödens begynnelse. Häng med när vetenskapen nu klär sig i svart! Mycket nöje!

Livsmedel

Dagens rätt år 2050: Kryp och konstgjort kött

Aptitretande insekter, röda biffar som odlats i en petriskål och växtkött med artificiellt blod. Den globala efterfrågan på kött ökar kraftigt och produktionen hinner inte med, så nu påbörjas jakten på helt nya proteinkällor.

12 minuter
Nyhetsbrev

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Vi ger dig något att fundera över varje dag – direkt i din inkorg.

Einstein

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj