Marsbase

Kolonisatörers kamp på Mars kommer visas som dokusåpa

En grupp kolonisatörer från projektet Mars One landar på Mars 2023, där de kommer bli filmade dygnet runt medan de kämpar för sin överlevnad.

28 oktober 2013

Arbetet startar omedelbart när de första fyra kolonisatörerna från Mars One landar på Mars år 2023. Deras första jobb blir att blåsa upp modulerna och slå samman de två habitaten, produktionsmodulen och servicemodulen till en gemensam enhet. Sedan ska framställningen av luft komma igång och solpanelerna aktiveras. Därpå börjar marsinvånarna att sätta frö eller sticklingar till sin första skörd av grönsaker.

Några få veckor efter marsinvånarnas landning ankommer fem försörjningsmissioner försedda med fler habitat och produktionsenheter som ska sättas ihop och göras klara, innan nästa grupp på fyra astronauter landar på basen år 2025. Målet är att invånarantalet i kolonin ska växa till 20 personer under de första tio åren.

Kolonisatörerna på Mars blir deltagare i reality-tv

Marsinvånarna kommer filmas dygnet runt och deras kamp för överlevnad kommer visas som en dokusåpa för att skaffa pengar till äventyret. Det är inga tvivel om att tittarsiffrorna kommer bli enorma. Här är det tala om sann verklighet på en främmande planet, där ingen kan lämna scenen oavsett om hat, kärlek eller maktkamp skapar konflikter eller om kolonialisterna drabbas av sjukdom, olyckor, hunger eller död.

Se videon om Mars One-projektet här:

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: