Oral B 12/11 2014

Tandborsten lär dig att borsta bättre

Världens första eltandborste med Bluetooth 4.0-teknik kan göra dig till en bättre tandborstare. Den medföljande appen håller koll på dina tandborstningsvanor, påminner dig om att använda tandtråd och säger till när det är dags att byta borsthuvud.

6 november 2014

Annons: Att följa sin tandläkares och tandhygienists råd är det bästa sättet att förbättra sin munhälsa. Hur självklart det än låter får många av oss samma nedslag på besöken år efter år – vi har helt enkelt inte skött tänderna som vi blivit tillsagda. Men nu är det slut med det.

Lösningen stavas Nya Smart Series från Oral-B, världens första eltandborste med Bluetooth 4.0-teknologi för energisnål överföring av information till en mobilapp. Appen från Oral-B håller bland annat koll på hur länge och var du borstar, påminner dig om tandtråden och säger till när det är dags att byta borsthuvud på tandborsten.

Tandborsten kan anpassas till dig

Den kan dessutom med fördel förprogrammeras av din tandläkare eller tandhygienist, för en personligt anpassad borstningsrutin.

"Appen möjliggör för behandlande tandvårdspersonal att skräddarsy ett tandborstprogram utifrån patientens individuella förutsättningar och därigenom styra dennes borstvanor. De goda råd och förmaningar som delas ut på kliniken kan nu följa patienten hem, som en påminnelse om vad som bör göras vid varje tillfälle och vilka andra komplement, t.ex. tandtråd, som fordras för att optimera munhygienen", förklarar Dr. William Minston, legitimerad tandläkare och expert hos Oral-B.

Smart Series från Oral-B gör dig helt enkelt till en bättre tandborstare, något du säkerligen kommer se resultat av vid nästa års tandläkarbesök. Både i munnen och i plånboken.

Tandborsten som förbättrar dina borstvanor!

Tester visar att användare av Smart Series från Oral-B borstar:

• Längre tid! Uppkopplad mot appen ökar den genomsnittliga borstningstiden från 60 sekunder till 2 minuter och 16 sekunder.

• Effektivare! Smart Series tar bort 100% mer plack än en manuell tandborste, tack vare en oscillerade-roterande-pulserande rörelse.

• På rätt ställe! Med hjälp av appen kan din tandläkare peka ut problemområden där du behöver vara extra noggrann.

• Skonsammare! En trycksensor varnar och reducerar hastigheten om användaren trycker för hårt.

• Mer konsekvent! Appen ser till att du borstar noggrant varje dag, inte bara inför och efter det årliga tandläkarbesöket.

  • Timer håller koll på att du borstar två minuter, två gånger dagligen.

  • Påminnelser ser till att du inte glömmer att använda tandtråd och munskölj.

  • Underhållning med väder, kalenderuppdateringar och troféjakt svischar två minuter förbi.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: