Miracast HMDI-stik

Strömma mobilt innehåll trådlöst till plattskärmen

Med en Miracast kan du strömma och spegla innehåll på mobilen, datorn eller surfplattan till din tv. Få den nu tillsammans med Illustrerad Vetenskap.

15 juni 2016 av Thomas Lykke Olesen

Har du också en massa bilder, videoklipp, musik och film liggande på din dator, surfplatta och mobiltelefon? Nu kan du spela upp innehållet direkt på plattskärmen – helt trådlöst.

Det enda du behöver är den nya Miracast HDMI-dongeln. Du kopplar den till HDMI-utgången på din tv, så kan du sedan spegla dina enheter trådlöst.

Dongeln innehåller också populära strömningsappar som Netflix och HBO, där du kan strömma mängder av bra filmer och serier.

Smidig och enkel att installera

Det är otroligt enkelt att använda Miracast. Det enda som krävs är att dongeln och dina enheter är kompatibla. Din dator måste ha Windows XP, Vista 7, 8, 8,1 eller 10.

Har du en iPhone eller iPad måste det vara en iPhone 4/iPad 2 eller nyare, och operativsystemet ska vara IOS version 7 eller senare.

Om du har en Android-telefon eller surfplatta ska den använda Android 4.0 ”Ice Cream Sandwich” eller nyare.

Många bra användningsområden

Om dina enheter har de rätta specifikationerna sätter du bara i Miracast-dongeln i tv:n och sedan är du igång. Du kan nu skicka e-post eller sms på storbildsskärmen i vardagsrummet, och se dina bilder och film direkt på din tv via datorn utan att använda kablar.

Du kan också utöka Windows-skrivbordet på datorn och göra tv:n till din andra skärm.

Miracast-dongeln är värd 299:–, men just nu kan du få den tillsammans med 2 nr av Illustrerad Vetenskap för endast 69:50 + porto och exp. Totalt 99,00:–

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: