Pokémon topbillede

Se fram emot: 5 nya funktioner till Pokémon Go

Det är flera nya funktioner och förbättringar på väg till den populära spelappen och redan nu kan du börja se fram emot dem.

15 juli 2016 av Nanna Vium

Är du en av de få som inte har märkt hur Pokémonfebern har spridit sig med vinden?

Allt sedan Nintendo lanserade spelappen för bara en vecka sedan har miljontals människor över hela världen varit ute och jagat virtuella Pokémonfigurer med sina smartmobiler i handen.

Även om appen hittills bara lanserats åtta länder (däribland USA, Australien och New Zealand) har den redan gått om den populära datingappen Tinder i antalet användare globalt. Enligt uppgift är spelet också på väg att bita Twitter i hasorna.

Något att se fram emot

Pokémon Go är det alla talar om och en hel del tyder på att det bara blir "värre" i framtiden. Enligt Tech Insider är det nämligen fler funktioner på väg som gör den hypade appen till en ännu roligare upplevelse av augmented reality (förstärkt verklighet).

Här är en lista på några av de tillägg som du enligt uppgift kan se fram emot.

1. Bättre navigationsverktyg

Utöver ”Nearby-funktionen” nederst i högra hörnet av skärmen är det i dagsläget inte möjligt att ta reda på var den Pokémon som du letar efter befinner sig.

Men ska man tro en reklamtrailer från förra året är ett mer avancerat navigationssystem på väg, där skyltar kanske placeras ute i den virtuella världen runt dig.

2. Byt Pokémons med din vän

Du har säkerligen fångat flera av samma typ av Pokémonfigurer. Även om det redan finns ett sätt att bli av med dem på skulle det fortfarande vara bättre att kunna byta några av de mest ovanliga med sina vänner. För vad ska man med två Psyducks?

Det är på väg. John Hanke, chef för utvecklingsarbetet hos Niantic har i varje fall sagt till Business Insider att just det är en av de funktioner som står överst på deras prioriteringslista och att det är ”en viktig del i spelet”.

3. Flera Pokémon på gång

I en reklamtrailer för Pokémon Go från september 2015 möts en stor grupp människor på Times Square i New York för att fälla en Mewtwo-Pokémon som är en så kallad ”Legendary Pokémon”.

Tech Insider gissar att Legendary Pokémons kommer att bli en del av spelet som unika utmaningar som kräver att en stor grupp spelare möts för att lösa uppgiften.

4. Lagkamp

Enligt Tech Insider kommer det i framtiden att bli möjligt för dig och dina vänner att bilda lag och mötas för att slåss mot andra lag i en gemensam pool med era bästa Pokémons.

5. Stadsevent

En grupp spelare i samma stad som möts för att klara ett gemensamt mål på en förutbestämd tidpunkt.

Det är enligt Tech Insider också en av de funktioner som är på väg in i spelet. För att delta i de så kallade stadseventen kommer det sannolikt att finnas ett antal förutsättningar som måste uppfyllas: Speciella typer av Pokémons eller en hög nivå i spelet.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: