NB_u31_skaev

Mattor och musik: sommarens bästa strandprylar

Med varmt sommarväder det är upplagt för en tur till stranden. Men sand och vatten kan ha negativ inverkan på dina prylar, såvida du inte äger en av dessa.

1 juli 2015 av Babak Arvanaghi

Högar av prylar spottas ut företagarnas kreativa hjärnor i dessa dagar. Det är sommar och de vill sälja grejer till dig som du kan ha med dig till stranden. Vi har hittat redaktionens tre favoriter:

CGear sandfree mat

Vatten och sand är en dålig kombo. Framförallt när båda sakerna fastnat på kroppen. Sanden kliar och det är nästan omöjligt att borsta bort allt. CGear sandfree mat har utvecklat ett sätt att komma i mindre kontakt med sand på strandutflykten.

Deras matta är tillverkad med hjälp av militär teknik som håller borta sanden – i alla fall när du befinner dig på den. Tekniken låter sanden sippra genom på ena hållet medan det hålls ute från den andra sidan av mattan. Utöver mattor gör CGear också väskor av samma material.

Mighty Speaker

Att ha med musik på stranden är förknippat med en viss risk. Det kan komma både vatten och sand i högtalarna och det kan förstöra dem. Detta behöver du inte bekymra dig för om du investerar i en Mighty Speaker.

Den lilla trådlösa högtalaren fungerar med hjälp av Bluetooth. Den är vattentät, sandtät och flyter. Ljudet är också bra i förhållande till högtalarens beskedliga storlek. På baksidan är den utrustad med en sugkopp så att du kan sätta fast den på till exempel din kajak när du är ute och paddlar.

Coolest

Coolest är inte vilken kylväska som helst – den är kungen av kylväskor. Med sitt 16 volts-batteri har den tillräckligt med kraft att driva en mixer på locket. Dessutom kan den ladda telefoner, lysa, öppna din öl, förvara servis, fungera som en vagn och självklart hålla din mat och dryck kall.

Kylväskan började som ett kickstartprojekt och har blivit en succé. De första modellerna har redan skickats ut till sponsorerna av projektet, och leveransen fortsätter i stadig takt.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: