nb_u14 iPhone 6C

Ny budget-iPhone från Apple på väg

Hösten kommer enligt uppgift bjuda på tre nya iPhones från Apple. De storsäljande iPhone 6 och 6 Plus blir uppgraderade, medan familjen utvidgas med en mindre iPhone 6C.

31 mars 2015 av Carsten Nymann

Mobilkunder som lustar efter Apple-telefonen iPhone 6, men som antingen lider av fickbrist eller för korta fingrar, kan se fram emot hösten.

Då kommer de storsäljande men dyra modellerna iPhone 6 och 6 Plus enligt pålitliga källor få en mindre och billigare lillebror i form av en iPhone 6C.

Medan den senaste generationen iPhone har haft växtvärk och mäter antingen 4,7 eller 5,5 tum på diagonalen kommer den nya 6C enligt uppgift mäta fyra tum precis som föregångaren iPhone 5.

Apple på gång med en färgrik iPhone 6

Ryktena om en mindre iPhone har cirkulerat ett tag men fick nytt liv den här veckan, då elektronikmediet DigiTimes nosade upp att Apples underleverantör TSMC håller på att producera innanmäte till den nya mini-iPhonen.

C-beteckningen används redan i dag på Apples billigaste version av iPhone 5, där själva telefonens skal är av färgglad plast och inte metall.

Därför spekuleras det för ögonblicket i om Apple utför samma manöver med den kommande 6C och kommer leverera den i olika glada färger.

Apple introducerar Gorilla Glass

Samtidigt med lanseringen av iPhone 6C väntas Apple lansera uppgraderingar till de existerande 6 och 6 Plus, som båda får ett S tillagt till modellbeteckningen.

Troligtvis får telefonerna en ny och snabbare så kallad A9-processor, som är producerad av Samsung och möjligtvis en skärm i reptåligt "Gorilla Glass" i stället för det nuvarande safirglaset.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: