nb_u40 Nexus 6

Googlejätte övertrumfar iPhone

Med en skärm på 5,9 tum blir nästa telefon från Google ännu större än Apples nyss lanserade iPhone 6 Plus.

2 oktober 2014 av Carsten Nymann

Google lyfter upprustningskapplöpningen mellan Android- och Apple-telefoner in i en ny fas, när teknikkoncernen inom kort presenterar sin nästa smarttelefon, Nexus 6.

Enligt iakttagare med insiderkunskaper kommer Google, som har slagit sig ihop med mobilproducenten Motorola, inte vara sämre än Apple och deras senaste iPhone, som kan fås i en version med 5,5-tums skärm.

Nexus 6 får nämligen – som namnet antyder – en skärm på (nästan) sex tum. Eller 5,9 för att vara helt exakt, vilket betyder att telefonen mäter 15 cm från hörn till hörn diagonalt.

Bättre bilder och större motor

Enligt Business Insider får den kommande mobilen, som möjligvis presenteras redan till allhelgonahelgen i slutet på oktober, specifikationer som på pappret slår Apples på flera punkter.

Det stora displayens pixeltäthet blir till exempel 496 PPI (pixel per inch), vilket betyder att bilderna har högre upplösning än på iPhone 401 PP-skärm.

Google och Motorola vill därutöver förse den nya telefonen med en 13-megapixel kamera och en så kallad Qualcomm Snapdragon 805 quad core-processor.

Google satsar på låga priser

Tills vidare är inga av uppgifterna bekräftade av Google eller Motorola men kommer Nexus ut på marknaden blir det mer eller mindre garanterat till ett lägre pris än konkurrenten från Apple.

Googles nuvarande Nexus 5 med 5 tums skärm kostar från 2 790 kr. iPhone 6 Plus med 5,5 tums skärm kostar från 6 395 kr.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: