Moreshop Wifi stik

Lever du ”smart” i ett hem fullt av ”internet of things”?

Kanske har du på flera håll stött på begreppet ”internet of things” på sistone. Men vad betyder det egentligen, och vad har det för betydelse för dig?

23 september 2016

Som prenumerant på Illustrerad Vetenskap får du 33% rabatt ett smart wifi-eluttag. Köp den på MoreShop.

”Internet of things” är en beteckning på vardagsföremål som är anslutna till internet och därmed kan skicka och ta emot data i samspel med din smartphone eller surfplatta. Din klocka kan berätta om tid och plats för möten, dina skor kan skicka data om dagens gång- och löpdistanser, din tv kommer ihåg dina favoritprogram, och din ugn kan på egen hand starta och ha maten klar tills du kommer hem. Och ändå är det bara en bråkdel av den teknologi som ingår i begreppet ”internet of things”.

Intelligenta hem Den våg av möbler, vitvaror och övriga hushållsapparater som digitaliseras kallas även ”smart homes” eller ”smart living”. Dessa begrepp syftar till att digitala enheter kan samla in, skicka och ta emot data och utifrån denna lära sig dina preferenser och ditt beteende. På så sätt optimeras vår vardag när kylskåpet på egen hand uppdaterar inköpslistan, eller när kaffemaskinen, ugnen eller termostaten kan styras via din smartphone.

Intelligenta enheter inte bara reserverade för tekniskt intresserade trendsättare – långt ifrån. Enligt IT-analysföretaget Gartner ansluts 5,5 miljoner nya föremål till internet varje dag, och fler och fler tar plats i genomsnittshushållet.

Som prenumerant på Illustrerad Vetenskap kan du just nu få 33 % rabatt på en smart WiFi-stickkontakt så att du kan tända och släcka dina elektriska apparater via din surfplatta eller smartphone, var du än är.

Vanligt butikspris: 299 kr. Ditt pris: 199 kr. Besök MoreShop – din nya förmånsbutik – och hitta fler bra erbjudanden!

Läs också

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: