Quiz battle logo SE

Quiz Battle rundar 1 miljon nedladdningar

Succén fortsätter för allmänbildningsspelet Quiz Battle, som nu laddats ned en miljon gånger.

8 januari 2013 av Anders Bruun

Illustrerad Vetenskaps allmänbildningsspel Quiz Battle fortsätter sitt segertåg på datorer, läsplattor och smarttelefoner över hela Norden.

Sedan spelet lanserats på Android-plattformen i september har ännu fler användare fått tillgång till spelet, och antalet nedladdningar har just passerat miljonen.

– Succén överträffar alla våra förväntningar, säger Søren Prien, utvecklingsdirektör på Bonnier Publications som står bakom spelet. – Inte minst julveckan var hektisk på spelservrarna, och enbart den 26 december hade vi 30000 nedladdningar.

Det är särskilt i Danmark som Quiz Battle har slagit igenom, men Norge har också börjat röra på sig, berättar Søren Prien, som förväntar sig att även svenska och finska quiz-entusiaster kommer att ta spelet till sig.

Tekniken krånglar mindre

I takt med den explosivt ökande trafiken har spelservrarna utsatts för en belastning, som har medfört en del tekniska problem. De flesta av dessa är övervunna, servrarna har uppgraderats och plattformen har stabiliserats.

Trots det kan det fortfarande förekomma bortfall och variationer, och teknikerna arbetar ständigt med att optimera och förbättra upplevelsen för de många användarna, berättar Søren Prien.

Framtidsplaner

För att även i fortsättningen kunna utmana de många Quiz Battle-användarna och locka nya, arbetar gruppen bakom spelet med en del nya idéer.

– Vi vill t ex erbjuda nya frågepaket inom populära områden som geografi, fotboll, film och musik. Dessutom funderar vi på möjligheten att arrangera större QB-turneringer, där t ex 50 människor kan spela mot varandra, säger Søren Prien.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: