Flygande bil på väg i år

Flygande bilar är inte längre ren science fiction. Första exemplaret kanske kommer ut på marknaden redan i år.

4 september 2017

Flygande bilar är inte längre något vi förknippar med en mycket avlägsen framtid. Faktiskt är några företag redan igång med att tillverka flygande bilar som borde vara tillgängliga för användarna mycket snart.

Få din egen flygande bil i lite mindre skala. Kolla den smarta HYBRID Drone Car HÄR.

Aeromobil

Om man är den otåliga typen så ska man hålla ett öga på Aeromobil. Den flygande bilen Aeromobil 3.0 kommer nämligen ut i handeln under 2017.

Och du ska ha bankkortet redo om du ska lägga beslag på bilen. Priset förväntas nämligen ligga på omkring ett par miljoner kronor. För det får du en flygande bil med en topphastighet på 160 km/h på vägen och 200 km/h i luften. 

The Transition och TF-X

Kan du vänta lite längre så är företaget Terrafugie också i full fart med produktionen av en flygande bil som snart kan lanseras.

Den heter The Transition och påminner om ett litet, lätt sportflyg. Den har precis som Aeromobilen fördelen att den kan köra på vägen som en vanlig bil. Denna flygande bil förväntas komma ut på marknaden 2019 och är föregångaren till TF-X, en ännu mer avancerad flygande bil som teamet bakom The Transition också arbetar på.

Både Aeromobil 3.0 och The Transition kräver körkort och flygcertifikat så utöver priset och väntetiden ska alltså alla officiella papper också vara i sin ordning.

Framtiden är redan här - i lite mindre skala

Du behöver dock inte lägga undan miljoner för att få råd med en flygande bil – om du är beredd att gå ner några storlekar.

Just nu kan du nämligen få en liten flygande bil med Illustrerad Vetenskap.

HYBRID Dronecar både kör och flyger och är rolig att experimentera med.

Du kan få den med 2 nr av Illustrerad Vetenskap just nu och spara 573 kr.

SE MER HÄR

Läs också

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: