Quiz battle logo SE

Över 140 000 spelar nu Illustrerad Vetenskap Quiz Battle

Sätt din allmänbildning på spel och tävla med dina kompisar i Illustrerad Vetenskap Quiz Battle. Nya versioner till Android och webb är på väg.

14 september 2012

Quiz Battle går inte att stoppa. Tre veckor efter lanseringen har det nya allmänbildningsspelet från Illustrerad Vetenskap laddats ned 140 000 gånger i de sex länder där spelet är tillgängligt: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna och Belgien.

Både unga och äldre verkar ha tilltalats av spelets kombination av allmänbildning och ett taktiskt element, som innebär att man skall snärja sin motspelare på spelplanen.

Quiz Battle med över 6000 frågor

Quiz Battle har utvecklats av det lilla svenska IT-företaget Planeto, medan Illustrerad Vetenskaps redaktion ligger bakom frågorna. Spelet innehåller över 6000 frågor inom kategorierna geografi, historia, konst & litteratur, sport & fritid, underhållning samt vetenskap & natur, däribland många lokala frågor om de enskilda länderna. Det är planen att senare udvidga med fler frågor.

Spelet är en duell, i vilken man tar poäng genom att svara rätt på frågor och träffa bonusfält. Man kan antingen utmana en kompis eller spela mot en slumpvald motspelare

Quiz Battle är för närvarande tillgängligt för iPad och iPhone, men en version till nätet följer mycket snart, och en sådan till Android-telefoner kommer i början av november.

Läs mer om spelet på illvet.se/quizbattle eller ladda ned spelet direkt här

Download spelet

Ladda ned appen till din iPhone eller iPad. Den är gratis.

Ladda ned här

AppStore

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: