bladre app 4

Frågor och svar: Illustrerad Vetenskap som e-magasin

Hur hämtar jag appen? Kan jag använda den på min mobil? Vilka tidningar har jag tillgång till? Få svar på några av de vanligaste frågorna här.

11 juni 2013 av Kathrine Gyntzel

Var som helst – när som helst

Hämta appen, knappa in ditt prenumerationsnummer och få tillgång till din Illustrerad Vetenskap-tidning på din surfplatta och i din smarttelefon. Undrar du något? Få svar här.

Vad kan jag?

Hur gör jag?

Problem med appen?

Få svar på allt härnedan!

När kan jag läsa e-magasin som ny prenumerant?

Som ny prenumerant får du tillgång till e-magasinet tre dagar innan du får det första magasinet i ditt välkomsterbjudande hem i brevlådan.

Vid extrautgivningar har du tillgång till de extramagasin som ges ut under din prenumerationstid.

På vilka surfplattor och smarttelefoner kan jag läsa mitt e-magasin?

Du kan läsa ditt e-magasin på Apple iPad, iPad touch och iPhone samt alla Android-surfplattor och -smarttelefoner.

Vilka nummer av e-magasinet har jag tillgång till?

Som prenumerant på Illustrerad Vetenskap har du tillgång till samma nummer av vår digitala tidskrift i appen, som ingår i din prenumeration – dock högst 14 nummer bakåt. Vid extrautgivningar har du tillgång till de extramagasin som ges ut under din prenumerationstid. Om din prenumeration inte täcker ett visst nummer, svarar appen: ”ogiltigt prenumerationsnummer”.

Har jag fortfarande tillgång till mina e-magasin, om jag avslutar min prenumeration?

Ja, så länge du har ditt ursprungliga prenumerationsnummer, kan du fortfarande komma åt dina e-magasin, även om du inte längre prenumererar på Illustrerad Vetenskap.

Kan jag läsa mitt e-magasin, när jag inte är uppkopplad?

Ja, klicka på det e-magasin du vill läsa. Därigenom laddas detta exemplar automatiskt ned i ”Mina tidningar” i din app och du kan sedan läsa ditt e-magasin därifrån, trots att du inte är uppkopplad.

Kan jag få tillgång till mitt e-magasin på mer än en surfplatta/smarttelefon?

Som prenumerant kan du komma åt ditt magasin på upp till 5 olika enheter - både på iOS och Android.

Hur hämtar jag appen?

 • Hämta din app i App Store eller Google Play.

 • Sök på "Illustrerad Vetenskap” och ladda ned gratisappen från Google Play eller App Store.

 • Klicka på ett e-magasin i appen och knappa in ditt prenumerationsnummer.

 • Få tillgång till din samling av Illustrerad Vetenskap.

Var hittar jag mitt prenumerationsnummer?

Du kan hitta ditt prenumerationsnummer på 4 sätt:

 • Knappa in din e-postadress här. Därefter får ett e-postmeddelande med ditt prenumerationsnummer. Förutsatt att du gav oss din e-postadress, när du tecknade din prenumeration.

 • Hitta numret på det inbetalningskort som följer med tidningen.

 • Se på ditt välkomstmejl, som du fick när du tecknade din prenumeration.

 • Kolla din kontoutdrag om du betalar med autogiro.

Kunde du inte hitta något inbetalningskort, välkomstmejl eller något kontoutdrag? Kontakt då vår kundtjänst.

Hur kan jag hålla mig uppdaterad om när det kommer ett nytt nummer?

Illustrerad Vetenskaps e-magasin utkommer 18 gånger om året – 3 dagar innan du som prenumerant får din tryckta tidning med posten. Om du har accepterat push-meddelanden i din app, får du ett meddelande varje gång ett nytt nummer ligger klart i appen.

Jag får veta att mitt prenumerationsnummer är ogiltigt! – vad gör jag?

 • Kontrollera att du har knappat in ditt prenumerationsnummer korrekt. Ditt prenumerationsnummer består av 10 siffror. Du ska skriva det utan mellanslag, punkter och andra tecken.

 • Har du klickat på ett nummer, som du inte har tillgång till? Du har bara tillgång till de e-magasin som du har prenumererat på i tryckt form.

 • Har du en gällande prenumeration? Det kan vara så att din prenumeration inte längre är aktiv. Du kan logga in på vår kundtjänst online för att se om så är fallet. Om det inte går att logga in kan du kontakta kundtjänst här.

 • Är du ansluten till internet? Kontrollera din internetanslutning.

 • Har du den senaste versionen av appen? Vi uppdaterar fortlöpande vår app, så du måste ha den senaste versionen för att kunna ladda ned tidningen. Uppdatera den i App Store eller Google Play.

Varför kan jag inte ladda ned appen?

Undersök om din surfplatta/smarttelefon har tillräckligt med ledigt minne. Om inte, kan det vara nödvändigt att radera antingen appar eller filer, t ex bilder och videofilmer, för att få plats för appen.

Mitt e-magasin började laddas ned, men när jag går in under ”Mina magasin”, kan jag se att hela e-magasinet inte har laddats ned!

 • Det kan bero på att din surfplatta/smarttelefon har förlorat kontakten med Internet. Kontrollera att du är ansluten till internet.

 • Gå in i din app igen, tryck på ”Mina magasin”, tryck och håll nere på det aktuella e-magasinet tills du får möjlighet att trycka på ”Fortsätt nedladdning”.

 • Om inte detta hjälper, kan du radera e-magasinet och ladda ned det igen.

Varför hackar det, när jag bläddrar i mitt e-magasin?

Vänta tills e-magsinet har laddats ned klart. Medan den håller på att laddas ned, lägger den beslag på din surfplattas/smarttelefons minne och processor, vilket ibland kan resultera i att den hackar när man bläddrar.

Varför vill min Android-app inte spara de e-magasin jag har köpt?

Gå in under preferenser i din Android-app – knappen sitter uppe i högra hörnet. Under fältet ”Lagringsplats” kan du ställa in var appen skall spara de e-magasin du vill läsa. Om appen är inställd på ”Ingen”, sparar den inte något.

Varför kan jag inte hämta ett e-magasin med min Android-app, när jag är uppkopplad via 3G-nätet?

Gå in under preferenser i din Android-app – knappen sitter uppe i högra hörnet. Under fältet ”Använd mobilt nätverk” kan du ställa in om appen får ladda ned e-magasin på mobilnätet. Många har dock i sitt telefonabonnemang en begränsning av hur många GB de kan hämta hem i månaden, så håll ett öga på din förbrukning.

Läs också

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: