ILL iPhone SE

Få ut mycket mer av Illustrerad Vetenskap med mobil och surfplatta

Nu är det en mycket bättre upplevelse att använda Illustrerad Vetenskaps nya webbplats från en smarttelefon eller surfplatta.

Stora webbplatser och små skärmar är inte något problem – om webbplatsen är uppbyggd på rätt sätt. Illustrerad Vetenskaps nya webbplats är inte bara full med nya, roliga möjligheter och en häftig design. Den är också gjord för att fungera intelligent på alla skärmar.

Oavsett om du använder en stationär dator, en surfplatta eller en smarttelefon så inrättar sig Illustrerad Vetenskap automatiskt efter din skärm – även om du vänder och vrider på skärmen.

På små skärmar kommer en annan typ av meny upp på webbplatsen – en meny som påminner mer om den navigation du som användare utnyttjar i diverse appar, än hur det ser ut på en "vanlig" webbplats. Det gör det enklare att överblicka de många spännande artiklarna, quizen och spelen på Illustrerad Vetenskap. Med ett finger kan du bläddra i den nya menyn.

Din egen profil på Illustrerad Vetenskap har också blivit mycket synligare och lättare att gå till. På stora skärmar hittar du din profil på höger sida, och där har du direkt tillgång till dina personliga inställningar och sidor på webbplatsen: dina quiz, dina spel, dina tester och mycket mer. På små skärmar flyttas din användarprofil upp i toppmenyn, så att det alltid är lätt att hitta det viktigaste.

Vi är tillgängliga på nätet på alla sätt

Tack vare spridningen av smarttelefoner och surfplattor som iPad har användningen av Internet gjort ett kraftigt ryck i en ny riktning: många fler användare är på nätet mycket mer, och de använder det var som helst. Många webbplatser har särskilda mobilwebbplatser med mindre innehåll och möjligheter – eller fått finna sig i att upplevelsen med en liten skärm inte är speciellt användarvänlig. Varken den ena eller andra lösningen är optimal. Illustrerad Vetenskap har istället byggt upp sin webbplats med en ny teknik som kallas ”Responsive Web Design”. Tekniken används ännu inte på så många webbplatser, men den är den kanske viktigaste trenden i webbvärlden just nu.

Sitter du vid en PC eller Mac kan du testa att ändra storleken på din webbläsares fönster. Då är det lätt att se hur webbplatsen helt automatiskt anpassar sig till webbläsarens fönster. Gör man fönstret litet, kommer Illustrerad Vetenskaps webbplats att bete sig som om den visas på en smartmobil. Har du en iPad eller annan pekplatta, kan du prova att vrida skärmen.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: