Siberian Monster 2

Mumifierat bebismonster hittat i Sibirien

Det finns säkert en helt logisk förklaring på vad det är som har hittats i en diamantgruva i Sibirien. Men just nu har vi den inte...

10 augusti 2016 av Tobias Hjortkjær Schultz

Om du vet vad det är för en underlig varelse som har hittats - som mumifierat lik visserligen - i Sibirien så vill vi gärna att du hör av dig till oss.

Bilden av den oidentifierbara mumien har spridits i hela världen efter att Siberian Times publicerade historien om upptäckten i går.

Forskare och läkare har hittills gissat på allt från en demon till en ännu icke identifierad dinosaurie till en sabeltandad kattunge till en alien till en järvunge.

Ingen vet vad det rör sig om för underlig varelse än, men man kan nog säga att tänderna antyder att det rör sig om ett rovdjur.

Forntida jordlager

Varelsen hittade långt nere i en diamantgruva i Udachny i den ryska delrepubliken Sacha. Förmodligen rör det sig om jordlager som är mellan 66 och 252 miljoner år gamla.

Historien kan kanske verka långsökt, och tar man en titt på kartan här på sidan så ser man att det knappast går att komma längre ut på landet på den här planeten än till diamantgruvan i Yakutsk.

Men långt bort eller ej - djuret har dykt upp och det är på riktigt.

Nu ska vi bara komma på vad det rör sig om för en typ.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: