Åtta dödsfarliga resmål på vår planet

INTERAKTIV KARTA:Är du trött på charterresor och tycker att Bermudatriangeln låter mer spännande? Vi har rätt destinationer för dig. Ett berg där var tredje klättrare dör? En region där ett enormt jordskalv kan ske när som helst? Du behöver nog bara en enkelbiljett.

Följ med till Bermudatriangeln, Annapurnaberget och kvävningsjön Nyos

Fartyg försvinner spårlöst i Bermudatriangeln, bergsbestigarna störtar i döden från Nepals ökända berg Annapurna och giftgasmoln driver mot land från Nyossjön i Afrika.

Vi har samlat åtta av jordens mest adrenalinframkallande resemål i en klickbar karta. Klicka dig runt på upptäcktsfärd i den dödliga naturen. Trevlig tur.

Följ med till rymdens svar på Bermudatriangeln

Det är inte bara på jorden som man ska välja sina destinationer med omsorg. Satelliter och astronauter som susar genom The South Atalantic Anomaly - ett hål i jordens magnetfält över Sydatlanten - riskerar att träffas av farlig kosmisk strålning. Läs mer i vår artikel:

Jordens magnetfält skyddar oss mot strålning från rymden, men över Sydatlanten finns ett hål i skölden. Här är strålningen så intensiv att astronauter får synstörningar, Hubbleteleskopet stängs ned och satelliter faller i koma. Forskarna befarar att fenomenet är det första varningstecknet på att det livsviktiga magnetfältet är i fara. Rymdens Bermudatriangel Läs hela artikeln