nb_u43 sextracker

Sex-tracker mäter intimt umgänge

Om det vore upp till ett italienskt forskarteam kommer sexuella utsvävningar snart läggas till listan över aktiviteter som vi registrerar i våra mobiler.

20 oktober 2014 av Carsten Nymann

Vi räknar redan både kalorier och löprundor och snart kan det vara antal stötar och stön snarare än steg och kilojoule som du lägger upp på Facebook.

Ett italienskt forskarteam har utvecklat en accelerometer-baserat, bärbart sensorsystem som håller koll på de rörelser bäraren företar sig under ett samlag.

Tekniken är utvecklad för medicinska ändamål. Men enligt forskningsledaren Dr. Gastone Ciuiti kan systemet vidareutvecklas till en personlig "sex-tracker", som liknar de system som till exempel löpare använder för att dokumentera träningspass.

Ska fixa sexproblem

Italienarnas sexmätare har testats i en rad försök med simulerade samlag som har beskrivits i den vetenskapliga tidskriften Uroloy.

Instrumentets accelerometer registrerar samtliga rörelser som personerna utför, och kan därmed användas till att dokumentera t.ex. om ett läkemedel mot impotens fungerar eller ej.

Från bilolycka till sexregistrering

En accelerometer mäter med hjälp av elektromagnetism rörelser relativt till den statiska tyngdkraften.

Tekniken användes i allt från datorer där accelerometern märker om du tappar din pc, till bilar där de utlöser airbags i rätt ögonblick.

Italienarnas sexinstrument kombinerar accelerometerns egenskaper med “3D Motion Capture”-teknik, som t.ex. känns igen från datorspel där figurernas rörelser är baserade på livliga skådespelare.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: