© PhotoMediaGroup, Shutterstock

Forskare hittar kvinnans G-punkt

Förklaringen till vaginal orgasm ligger kanske i en tjock slidvägg

1 september 2009

Italienska forskare har utarbetat en teori som går ut på att G-punkten inte är ett litet avgränsat område, utan att en del kvinnor har en ganska tjock slidvägg, och att den är nyckeln till att kunna få vaginal orgasm. 

Med hjälp av ultraljud undersökte forskare slidväggens tjocklek hos en grupp kvinnor, varav närmare hälften upplevt en vaginal orgasm, medan resten endast kunde få orgasm genom stimulering av klitoris. 

Undersökningarna visade en markant skillnad i tjockleken av hela slidväggens främre del, som ligger upp mot urinröret och klitoris. 

Hos kvinnorna med vaginal orgasm var slidväggen omkring 20 procent tjockare och mätte i genomsnitt 12,4 millimeter, medan den hos andra gruppen kvinnor endast mätte 10,4 millimeter i genomsnitt. 

Hos den enskilda kvinnan var slidväggen lika tjock från mynning till botten – det fanns alltså inga tecken på någon avgränsad punkt som kunde förklara skillnaderna i deras orgasmer. 

Forskarna vet inte hur slidväggens tjocklek har betydelse för orgasmen, men en förklaring kan vara att penis stimulerar klitoris via slidväggen, och att effekten blir störst om väggen är tjock.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: