Graham

Den perfekta kroppen för trafikolyckor är fet och halslös

Experter har tagit fram den perfekta människan för att överleva en våldsam trafikolycka. Huvudet vilar direkt på överkroppen, kraniet har en inbyggd hjälm av ben och ansiktet skyddas av ett extra lager av fett.

23 november 2016

Människomodellen Graham har en perfekt kropp – för att överleva en trafikolycka.

Våldsamma bilder av trafikoffer, krossade krockdockor och krockkuddar syns ofta i kampanjer för bättre trafiksäkerhet, men nu har den australiensiska trafiksäkerhetskommissionen satt in den livaktige men bisarre modellen Graham i kampen.

Graham har ingen hals

Han har tillkommit i ett samarbete mellan en kirurg som behandlar trafikoffer, en expert på trafikolyckor och den australiensiska konstnären Patricia Piccinini.

Modellen saknar hals för att undgå pisksnärtskador vid en bilolycka.

Graham är konstruerad som en trafiksäker människomodell av silikon, glasfiber, harts och människohår.

Hans skapare hade uppdraget att visa var människokroppen är mest sårbar i en trafikolycka. Därför är modellen väl fettpolstrad och han har fått extra förstärkning runt omkring på kroppen.

Till exempel vilar modellens huvud direkt på bålen för att skona nacken, hans hud är tjockare för att skydda mot kraftiga hudavskrapningar och underbenet har en extra led så att han snabbt kan hoppa undan från en fara.

Så här har Graham optimerats:

Människomodellen tydliggör hur små justeringar av kranium, hjärna och revben skulle kunna förhindra dödsolyckor vid över 100 kilometer i timmen.? HJÄRNAN: Extra cerebrospinalvätska skyddar hjärnan och centrala nervsystemet maximalt.? KRANIET: Kraniet påminner om en hjälm och är starkare än normalt för att absorbera stötar.? ANSIKTET: Extra mycket fett i ansiktet skyddar kraniet mot stötar.? REVBENEN: Mellan alla revben har modellen luftkuddar som krockkuddar.? LEDERNA: Extra senor gör att knät kan röra sig i alla riktningar.

Läs också

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: