lykketest ultra happy

Du är överlycklig

Du är nästan för lycklig och borde bekymra dig lite mer.

10 juli 2015 av Gorm Palmgren

Du är obekymrad och ser ljust på framtiden

Du är oftast väldigt positiv och känner dig i stort sätt alltid övertygad om att det finns en lösning på problemen – om du alls skulle komma att tänka på att det finns några problem.

Du bekymrar dig ytterst lite om framtiden och gläder dig i stället åt allt det goda som den kommer att föra med sig.

Du är ofta öppen och nyfiken och din okuvliga optimism smittar av sig på andra, som njuter av att vara en del av ditt bekymmerslösa universum. Du har lätt för att få nya vänner och eftersom du är generös med att ge dem av ditt stora positiva överskott får du också en hel del tillbaka.

Din bekymmerslöshet har en baksida

Din näst intill totala brist på bekymmer kan dock kanske bli för mycket av det goda. Problem uppstår alltid och om du är för bekymmersfri för att ta notis om dem blir de sannolikt inte lösta.

Om man vill göra världen till en bättre plats måste man kunna fokusera på problem och ta dem på allvar – och det kan du ha svårt för.

2007 visade amerikanska forskare att extremt lyckliga personer sällan engagerar sig i politik eftersom de är nöjda med sakernas tillstånd; de har en lägre lön än lite mindre lyckliga människor (som gärna kan tänka sig lite mer i lönekuvertet) och de har generellt en lägre utbildning eftersom de oftast klarar sig utan.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: