lykketest sad

Du är inte riktigt glad

Du är inte riktigt glad och kanske till och med lite smådeprimerad.

10 juli 2015 av Gorm Palmgren

Ditt fokus på problem gör livet svårt

Du tenderar att fokusera på problem i stället för möjligheter, och det skapar inte bara ett allmänt missnöje utan gör också att många uppgifter blir svårare att lösa.

Om något går fel kan det slå ned dig helt och ofta beskyller du dig själv för olyckan. När du ser andra människor lyckas med sina uppgifter kan du bli svartsjuk och känna dig själv som ett misslyckande.

Den inställningen går ut över ditt eget självförtroende och kan lätt leda till misstro eller osäkerhet gentemot andra människor.

Därigenom tenderar du att låsa dig inom dig själv, vilket inte bara kan leda till ensamhet utan också gör det svårare att få hjälp att lösa problemen.

Pessimism kan förlama dig

Att du ständigt förväntar dig att saker och ting ska gå fel kan leda till handlingsförlamning eftersom du nästan desperat försöker få kontroll över minsta detalj.

Din brist på gott humör kan göra din vardag ännu svårare och ger dig problem både på jobbet och privatlivet.

Du bör välja dina strider

Försök att inte tänka på de problem som du inte kan göra något åt och koncentrera dig i stället på de som du faktiskt har en chans att lösa.

Det är till exempel ingen idé att vara irriterad över klimatet i ditt land om du inte är beredd att ta konsekvenserna och flytta långt bort.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: