forsigtigper kaffe

Du är en försiktig typ

Du är bra på att koppla av och ta det lugnt. Det ger dig goda chanser att undgå stress och det är goda nyheter för dig.

12 juni 2015 av Gorm Palmgren

Undvik stress

Du är bra på att koppla av och undvika stress och det mår du gott av.

När du är lugn och avslappnad har kroppen energi att ta hand om alla de processer som är nödvändiga inte bara för att överleva här och nu. I stället kan kroppen använda energi för att upprätthålla och bygga upp sig själv.

Detta innebär bland annat att immunförsvaret stärks och minnet blir bättre samt att man i allmänhet får en bättre hälsa.

Bra arbetsrutiner håller stressnivån nere

Din disciplin i arbetet, som att aldrig skjuta på något till sista minuten, är ett bra sätt att hålla stressnivån nere. Och även om du då och då antagligen har alltför många bollar i luften, så inser du att du bör ta det lugnt efteråt så att kroppen hinner vila upp sig.

Använd nätverket

Nära vänner som förstår och stödjer dig är mycket viktiga för att upprätthålla en god hälsa och ett gott humör – men ni behöver inte spendera all energi på att stötta varandra.

Precis som en bil då och då behöver få upp farten stärker det både din kropp och dina vänskapsrelationer att ibland utmana varandra och korsa gränser ihop.

Pressa dig själv - ibland

Kom ihåg att det inte är fel att utsätta sig för stress någon gång ibland. Kroppen är byggd för att klara det och det blir först skadligt om den aldrig får lov att slappna av.

Om du har planerat att arbeta en eftermiddag och det plötsligt dyker upp en spännande möjlighet, ja då är det inget som hindrar att du skjuter på arbetet och gör det färdigt i sista minuten i stället.

Allting - så även ett lugnt och avslappnat sinne - ska avnjutas med måtta och därför ska du heller inte hålla tillbaka om någon trampar dig på tårna eller går över en gräns.

Så det är helt i sin ordning att du blir upprörd och sätter dem på plats.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: